Για πάντα νέο, το εμβληματικό Fiat 500!
 

Για πάντα νέο, το εμβληματικό Fiat 500!

Για παντα νεο, το εμβληματικο Fiat 500! Διαχρονικο συμβολο νεοτητας…

Ένα διαχρονικό σύμβολο νεότητας και ανεμελιάς είναι το εμβληματικό Fiat 500, το οποίο έκλεισε τα 60 χρόνια ζωής. Με αφορμή αυτή την επέτειο και αιτία το πάθος που διακρίνει όλους όσοι κυκλοφορούν με Fiat 500 η εταιρεία δημιούργησε μια πολύ πετυχημένη διαδικτυακή καμπάνια www.500foreveryoung.fiatpress.com.

Στο πρώτο επεισόδιο μπορεί να δει κανείς τη γέννηση του Fiat 500 στο στούντιο του Dante Giacosa. Αυτό το επεισόδιο διαδραματίζεται στην ιστορική έδρα της Fiat στο Τορίνο.

Στο δεύτερο επεισόδιο αυτής της σειράς το Fiat 500 επισκέπτεται μια διαχρονική πόλη το Λονδίνο με τίτλο “Swinging London”. Ειδικότερα την πλατεία Piccadilly όχι όμως στη σύγχρονη εποχή αλλά στη δεκαετία του 1960. Μέσω εικόνων και video επιχειρείται μια αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1960 με σημείο αναφοράς το σπουδαίο αυτό μικρό αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα γνήσιο Ιταλικό προϊόν που έγινε εμπορική επιτυχία και στα 4 σημεία του πλανήτη. Παγκοσμίως το Fiat 500 είναι ένα έμβλημα από το 1960 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 6 εκ. οχήματα.

Η επιλογή της πλατείας  Piccadilly για το ‘Swinging London’ δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για διαχρονικό καλλιτεχνικό πόλο έλξης μουσικών και καλλιτεχνών. Στην εποχή τους μπορούσε να συναντήσεις εκεί σπουδαίους καλλιτέχνες ή ηθοποιούς όπως οι John Lennon, Paul McCartney, Sean Connery, George Best, John Osborne και Harold Pinter.

Στο επεισόδιο όπου πρωταγωνιστεί το Fiat 500 αναβιώνει αυτή ακριβώς η εποχή. Ένα κατακόκκινο 500σαρακι του 1965 στέκεται ανάμεσα σε μνημεία, καταστήματα, λεωφορεία, εφημερίδες και πινακίδες της εποχής. Κάθε ένα από τα σημεία αυτά αποτελεί σύνδεσμο απ’ όπου μπορείτε να δείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.  Μέσω αυτών μπορείς να ταξιδέψεις όπου πήγε εκείνη την εποχή το FIAT 500 ακόμη και στην Αϊτή.  Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες του Marlon Brando και της Sofia Loren, ενώ ο Jack Lemmon οδηγεί ένα Fiat 500 στην ταινία του Billy Wilder που προβλήθηκε το 1972. Δίπλα στο ιστορικό Fiat 500 βρίσκεται ο κλασσικός τηλεφωνικός βρετανικός θάλαμος που επίσης συμβολίζει μια άλλη εποχή στις τηλεπικοινωνίες. Τότε το τηλέφωνο ήταν προνόμιο λίγων στις αρχές της δεκαετίας του 1970 άρχισαν να γίνονται πιο εύκολες οι διεθνείς κλήσεις.

Στην οροφή της αρχικής σελίδας μπορεί να δει κανείς ένα Boeing που συμβολίζει τη χρυσή εποχή των αερομεταφορών τη δεκαετία 1960 – 1970.  Τότε που στην πίστα του αεροδρομίου Fiumicino της Ρώμης έτρεχαν εξυπηρετώντας διάφορες ανάγκες δεκάδες 500σαρακια. To Fiat 500 από το 1957 έως σήμερα έγινε σύμβολο του Ιταλικού στυλ και πέτυχε σε όλους τους στόχους που του είχαν τεθεί. Έτσι σήμερα στα 60αστα του γενέθλια μπορεί να ατενίζει το μέλλον με το ίδιο πάθος και το ίδιο σκίρτημα καρδιάς. Το Fiat 500 είναι ένα σύμβολο αιώνιας νεότητας. Η ιστορία θα συνεχιστεί σε λίγο καιρό με το 3ο επεισόδιο…

Recent Posts